Eten & Drinken

Op woensdag 14 februari serveren wij een heerlijk 4-gangen  .  

 

Klik hier voor onze digitale en actuele  en 

 

 

 

VOORGERECHTEN

LEUK OM MEE TE BEGINNEN

PATA NEGRA 
Spaanse Iberico ham met frisse appel, groene asperge en courgette
met gezouten amandelen
14.50

SALADE CAPRESE
met tomaat, mozzarella en basilicum 10.50

SALADE RIVIERKREEFT
met krielaardappel, rivierkreeft, bramen, blauwe bessen, little gem, groene asperge, mango en komkommer 12.50

 

KOUDE VOORGERECHTEN

Carpaccio van rundvlees
bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en Truffelmayoniase 10.50

Zalm tartaar
met zoetzure groenten en een krokantje van wasabi 11.50

Hollandse garnalen
met cocktailsaus, doperwtencrème en groenten 12.50

Salade van meloen
geserveerd met plakjes Serranoham en babyleaf 10.50

Caesar salade
Romaanse salade met kip, Parmezaanse kaas, tomaat, ansjovis en ei 11.50

Gemengde salade met zachte geitenkaas V
peer, honing-tijmdressing en gekarameliseerde noten 12.50

 

WARME VOORGERECHTEN

Gebakken varkensrollade
met gewokte spinazie, onweerstaanbare tomatenjam, gefrituurde
kappertjes en kruidenboter 11.50

Kippastei
kippenragout met champignons en bladerdeeg 9.50

Tomatensoep V
zoals u van ons gewend bent 5

Groentesoep V
past in een vegetarisch dieet 5

Gebakken champignons
met rode ui, achterham en kruidenboter geserveerd met brood 8.50

Gepelde gamba’s
met shiitake, paksoi, soja en bosui uit de wok 12.50

 

HOOFDGERECHTEN

GEBAKKEN SLIPTONGETJES
geserveerd met een melange van courgette en zoete aardappel, drie stuks 22.50

LAMSRACK
geserveerd met krokantjes van bladerdeeg en een portobello met doperwtenpuree gevuld met balsamico jus 24.50
wijntip: Malbec Reserva Bodega Sottano. Uit Argentinië, Mendoza 4.25

MALSE KALFSHAAS
met een zachte jus met kerrie, alle groenten van piccalilly en een
zoete aardappelmousseline 22.50
wijntip: Allée du Sud Cuvée An. Uit Frankrijk, AOP Côtes de Provence 3.90

 

VISGERECHTEN

Kabeljauw uit de oven
met een kruidenkorstje, frisse tomatensalsa, roergebakken Hollandse spinazie en spaghetti 20.50

Gamba’s
12 stuks met shiitake, paksoi, soja en bosui uit de wok geserveerd met noodles 21.50
wijntip: Allée du Sud Cuvée Marie. Uit Frankrijk, Languedoc 3.90

Roodbaars
geserveerd met polentakoek, mini paksoi, wortel en romige botersaus met sjalotjes 21.50

Zalmfilet
met crème van doperwten met courgette en hollandaisesaus 19.50
wijntip: Sancerre Jean-Max Roger Cuvée C.D. Uit Frankrijk, Loire 4.25

Visschotel
 
met gebakken kabeljauw, zalmfilet en gepelde gamba’s met courgette, doperwtenpuree en kreeftensaus 20.50

 

VLEESGERECHTEN
Te bestellen met champignonroomsaus, pepersaus, Béarnaisesaus, stroganoffsaus
of satésaus 2.50

Oosterse kipsaté
geserveerd met pikante satésaus, nasi, gebakken ananas, kokosbonen en pindakoek 18.50

Gebakken varkenshaas
geserveerd met zoete aardappelpuree en een melange van wortel en courgette 17.50

Tournedos
naar keuze rood, medium of doorbakken met zoete aardappelpuree en een melange
van wortel en courgette 21.50
wijntip: Allée du Sud Cuvée Martin. Uit Frankrijk, Languedoc 3.90

Gepaneerde varkensschnitzel
met groentemelange en citroen 15.50

Gebakken kalfslever
met uien, spek, appelcompote, broccoli, wortel en rode wijnsaus 18.50

Cordon Bleu
pakketje van varkensfilet gevuld met kaas en ham met een melange van zoete aardappel
en courgette 18.50
 

VEGETARISCHE GERECHTEN
Witlof
Gesmoorde witlof met saffraan venkel, blauwschimmelkaas en blini 16.50

Polentakoek
Polentakoek met in rozemarijn gegaarde wortel en tomaatjes gecombineerd met mini paksoi 16.50

 

Heeft u een allergie? Meld het ons!

Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.
 

 NAGERECHTEN

 SORBET
met verse aardbeien en vanilleroomijs 7.50

 Dame Blanche
vanille-ijs geserveerd op brownie crumble met warme chocoladesaus en slagroom 6.50

Bananensplit
 chocolade-ijs, bananenijs, vanille-ijs op brownie crumble met banaan, slagroom, amandelschaafsel en warme chocoladesaus 7.50

Kaasplateau van de Weypoort 8.50

 

 EEN KLEINE AFSLUITER 

 Vanille Crème Brûlée
met een krokant laagje gekarameliseerde suiker 4.50

Warm chocoladetaartje
 met een vloeibare kern van chocolade ganache 5

Frambozen charlotte
biscuit van lange vingers,
frambozen bavaroise en framboos 5

Tiramisu
biscuit van lange vingers, tiramisu bavaroise en mascarpone bavaroise 4.50

Klassieke tarte tatin
op zijn kop gebakken appeltaart 5

 

KOFFIE EN THEE

Koffie of thee ‘Hotel Ridderkerk’ 4.50
Koffie of thee geserveerd met diverse zoete lekkernijen 
Café crème 2.25 
Espresso 2.25 
Decafé 2.25
Koffie verkeerd 2.45
Cappuccino 2.45
Dubbele espresso 4.00
Warme chocolademelk 2.45
Wiener melange (alcohol) 6.50
Lipton thee, diverse smaken 2.25
Verse muntthee 2.75

 

SPECIALE KOFFIE

Irish Coffee 6.50
Koffie met Ierse whisky, basterdsuiker en slagroom 

Brasilian Coffee 6.50
Koffie met Khalua en slagroom 

French Coffee 6.50
Koffie met Grand Marnier en slagroom 

Spanish Coffee 6.50
Koffie met Tia Maria en slagroom 

Italian Coffee 6.50
Koffie met amaretto en slagroom 

Baileys Coffee 6.50
Koffie met Baileys en slagroom 

D.O.M. Coffee 6.50
Koffie met D.O.M. Benedictine en slagroom

 

Heeft u een allergie? Meld het ons!

Discover

Good to know