Faciliteiten
Kinderen in Hotel Ridderkerk
Kinderen in Hotel Ridderkerk

Avontura Barendrecht

De kinderen heerlijk laten spelen, klimmen en ontdekken? Het kan in Avontura Barendrecht, op nog geen 5 minuten van Hotel Ridderkerk. 

In Avontura Barendrecht vinden de kinderen onder andere:

  • aparte peuterhoek, voorzien van zachte vloer met eigen springkussen met glijbaantje, ballenbak en diverse speel- en klautertoestellen
  • dansvloer: regelmatig dansen met discoverlichting. Ook komt de mascotte Barend de Eend een keer met de kinderen dansen
  • grote speelstructuur van 3 verdiepingen vol met attributen zoals kabelbaan, Free Fall glijbaan, diverse hindernissen, kruipbuizen, groot ballenbad enz.
  • grootste stormbaan (luchtkussen) van Nederland
  • gratis parkeren, Free WiFi


Bij de receptie van Hotel Ridderkerk zijn entreekaarten voor de kinderen verkrijgbaar.

Avontura Barendrecht
Bijdorp-Oost 2
2992 LA Barendrecht
0180-654206
info@playcity.nl

Diergaarde Blijdorp

Zijn de kinderen gek op dieren? Dan kunt u een bezoek brengen aan Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en met de auto.

Diergaarde Blijdorp is één van de oudste dierentuinen van Nederland. Sinds 1855 bestaat Diergaarde Blijdorp. Een doel van de dierentuin is het stimuleren en steunen van natuurbehoud. Er worden onderzoeken verricht naar gedrag, voeding, voortplanting en medische zorg. Door deze onderzoeken kunnen dieren ouder worden, langer gezond blijven en zich voortplanten. Hierdoor wordt de kans op uitsterven van zeldzame diersoorten verkleind.

De dierentuin is het hele jaar geopend. Lijkt u de dierentuin in de winter niks? Dan zal Diergaarde Blijdorp hier verandering in brengen. Zij organiseren jaarlijks in de maanden december en januari de ‘MidWinterZoo’. Twee maanden lang is de dierentuin een winterachtige sprookje. Zo hebben ze een 25 meter lange sledebaan en een wintervuur waar de kinderen kunnen luisteren naar verhalen over de dieren. Tijdens de kerstdagen is er een ontbijtbuffet, afgelopen winter werd dit het ‘Poolavontuur’ genoemd. De binnenspeeltuin en de Rivièrahal worden in de stijl van Antartica gebouwd. 

Van olifanten tot tijgers, van ijsberen tot een vlindertuin, van schildpadden tot kamelen, Diergaarde Blijdorp heeft ontzettend veel dieren. Een leuk en leerzaam uitje met uw kind!

De Ontdekhoek

Heeft u kinderen in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar die graag proefjes doen? Dan is de Ontdekhoek in Rotterdam iets voor u!

De kinderen kunnen ontdekken hoe ze met zware keien snelstromend water kunnen tegenhouden, ze kunnen zelfgemaakte chips maken van een aardappel, foto’s in een donkere kamer winkelen, zeilbootjes maken die snel zijn en ze kunnen hun eigen heerlijk ruikende zeepjes maken. Er zijn meer dan 30 proefjes om te doen en de kinderen kunnen zelf kiezen waar ze mee beginnen. Veel van de proefjes mogen de kinderen meenemen naar huis. Een dag waarin de tijd super snel gaat en waar de kinderen veel leren!

De Ontdekhoek is gemakkelijk te bereiken met de auto, maar ook met het openbaarvervoer. De Ontdekhoek is op feestdagen gesloten, maar verder geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur (dinsdag en donderdag alleen geopend op afspraak!). 

Kinderboerderij

In de omgeving van Hotel Ridderkerk zijn er verschillende kinderboederijen te bezoeken, zoals: kinderboerderij 'De Dierenhof in Ridderkerk' en kinderboerderij 'De Kleine Duiker' in Barendrecht.