Toeristische info

Regionale informatie

Kunst en cultuur. Shoppen en stappen. Ontdek de grote veelzijdigheid van Rotterdam. Lees meer

Volgende
Florence + The Machine

Florence + The Machine

25 mrt 2019,
00:00 uur

Ahoy

Op maandag 25 maart 2019 geeft de Britse band Florence + The Machine een concert in Rotterdam Ahoy. Het concert staat in het teken van het nieuwe album High as Hope dat aanstaande vrijdag uitkomt. De kaartverkoop voor dit concert start woensdag 4 juli om 10.00 uur.

 

Florence Welch staat bekend om haar betoverende stem waarmee ze live keer op keer indruk weet te maken. In 2009 komt het debuutalbum Lungs uit, dat meteen hun wereldwijde doorbraak betekent. Het album is dat jaar een van de meest populaire releases in Groot-Brittannië. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren van verkocht en is Lungs bekroond met diverse prijzen, waaronder een Brit Award. Opvolger Ceremonials uit 2011 doet het nog beter en zorgde voor drie Grammy nominaties, waaronder Best New Artist en Best Pop Vocal Album. Hits als Shake It Out, Dog Days Are Over en You’ve Got The Love klommen wereldwijd de hitlijsten in. Het laatste studioalbum How Big, How Blue, How Beautiful  dateert alweer uit 2015, toen was ze tevens voor het laatst in Nederland te zien.

 

De aankondiging van het concert, dat deel uitmaakt van een Europese tournee, volgt op de release van  het door Jamie xx geco-produceerde nieuwe single "Big God” van het nog te verschijnen vierde studioalbum High as Hope. Eerder dit jaar verrasten ze hun fans al met nieuwe muziek. In het kader van Record Store Day brachten Florence + The Machine de single Sky Full Of Song uit. Tijdens hun eerste optreden van dit jaar in het Victoria Theatre in Halifax speelden ze nog eens twee nieuwe tracks: Patricia, een ode aan Patti Smith, en 100 Years.  Op het album zijn samenwerkingen met Kamasi Washington, Sampha, Tobias Jesso Jr., Kelsey Lu en Jamie xx te vinden en het is geproduceerd door Florence zelf samen met Emile Haynie met wie ze al eerder samenwerkte. Zelf zegt Florence over haar nieuwe album:
 "is a pure expression of who I am now, as an artist, and an honest one.”