Toeristische info

Regionale informatie

Kunst en cultuur. Shoppen en stappen. Ontdek de grote veelzijdigheid van Rotterdam. Lees meer

Volgende
Pasar Malam Istimewa XL

Pasar Malam Istimewa XL

20 apr 2019 - 22 apr 2019

Ahoy

Ontdek en Proef Indonesië op de Pasar Malam Istimewa XL in Rotterdam Ahoy tijdens Pasen

 

In het Paasweekend, 20, 21, 22 april, is de Pasar Malam Istimewa XL in Rotterdam Ahoy.

De Pasar Malam, dat uit het Indonesisch / Maleis vertaald "avondmarkt” betekent, is een 3-daags cultureel evenement waar Indonesië en zijn  rijke cultuur centraal staan. Omdat het in Indonesië overdag vaak erg warm is wordt er ’s avonds, als de temperatuur lager is, een markt georganiseerd. Behalve  dat de bevolking hier inkopen kan doen is het ook een ontmoetingsplaats en een toeristische trekpleister. Een Pasar Malam in Nederland is een soortgelijke markt, hoewel die lang niet alleen 's avonds wordt gehouden. Het is een ontmoetingsplaats voor alles wat met Indonesië en de rijke Indonesische- of Indische cultuur te maken heeft. Een Pasar Malam wordt gekenmerkt door de relaxte sfeer, lekker eten, een gezellige markt, live muziek, culturele dansdemonstraties en een sfeervolle decoratie. Op de Pasar Malam loop je langs de gezellige kraampjes met Oosterse specialiteiten en Indonesische kwaliteitsrestaurants, ieder met zijn eigen specialiteit. De muziek op het podium wordt verzorgd door verschillende bands en zangers en zangeressen die een zeer gevarieerd repertoire ten gehore zullen brengen. De muziek wordt afgewisseld met culturele dansdemonstraties en cabaret.

 

Zaterdag: Hari Maluku / Molukse dag

Op zaterdag 20 april staat de Pasar Malam in het teken van de Molukse eilanden met optredens van bands, solo artiesten en dansgroepen met Molukse roots. Ook zijn er Molukse stands op de Pasar

 

Zondag: De jongere generatie Indo’s

Op 1e Paasdag, zondag 21 april, wordt het programma afgewisseld met een aantal jongere talentvolle artiesten die de Indische en Indonesische cultuur doorgegeven hebben gekregen.

 

Maandag: Traditionele Pasar Malam

Liefhebbers van de traditionele Pasar Malam kunnen op maandag 2 april hun hart ophalen.

Op deze 2e Paasdag zullen op de 2 podia echte Pasar Malam artiesten optreden. De Pasar Malam Istimewa wordt alle 3 de dagen gepresenteerd door Sylvia Elders. Sylvia is een echte kenner van de Indonesische cultuur en zal u meenemen op reis naar de Gordel van Smaragd.