Erasmusbrug Rotterdam

Locatie

Erasmusbrug Rotterdam

De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe maas in het centrum van Rotterdam en is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. De brug verbindt de Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier.

De brug is 800 meter lang en heeft een 139 meter hoog pyloon, die met 40 stalen kabels over het water is gemonteerd. De Zwaan, zoals de brug in de volksmond wordt genoemd is het icoon van de stad Rotterdam.

Ontdek de stad via de brug Met de fiets de brug oversteken is een mooie manier om de stad ook buiten het centrum te verkennen. De Kop van Zuid is voortdurend in ontwikkeling en kenmerkt zich door bijzondere gebouwen als De Rotterdam, de Montevideo en de Maastoren. Hotel New York is te vinden aan het eind van de Wilhelminakade en was vroeger het hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn.

Gaat u de brug over richting het centrum van de stad? Dan komt u langs de historische schepen van de Veerhaven en kunt u het oude Delfshaven bezoeken. Een historische buurt met de sfeer van het vooroorlogse Rotterdam.

Evenementen Rondom de Erasmusbrug vinden veel bijzondere evenementen plaats, zoals de Wereldhavendagen en de Marathon van Rotterdam. Tijdens de jaarwisseling is de brug vaak de locatie van een spectaculaire vuurwerkshow.

Ontdek onze omgeving

Toeristische info Van Der Valk Hotel Ridderkerk