Nationaalpark de Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Waar het nationaal park in vroegere tijden gekenmerkt werd door landbouw, is het gebied tegenwoordig vooral een natuur- en recreatiegebied. De Biesbosch ligt in de nabije omgeving van Hotel Ridderkerk. Het is een mooie locatie voor een ontspannen dagje uit.

Getijden

Via de Nieuwe Waterweg staat De Biesbosch in open verbinding met de zee. Het getij van de zee zorgt voor op en neergaand zoetwater in het rivierengebied van de Biesbosch. De waterstanden kunnen op sommige plekken in het gebied soms zo sterk veranderen dat wandelaars in voor- en najaar natte voeten kunnen krijgen.

Ontdek De Biesbosch

Met de getijden, weelderige wilgenbossen, graslandpolders en tal van verschillende dieren is Nationaal Park De Biesbosch perfect voor een dagje uit. Een van de bekendste bewoners van het park is de bever. Er leven er meer dan 300. U kunt zelfs op een speciale beversafari met een rondvaartboot. Deze rondvaart is ook erg leuk voor kids.

In De Biesbosch is voor iedereen wel iets te beleven. Maak een mooie wandeling door de veelzijdige natuur, ontdek het gebied per boot vanaf het water, ga vogels spotten, maak een kanotocht met aansluitende picknick of fiets door het ruige landschap.

Plan uw bezoek

Combineer uw bezoek aan Nationaal Park De Biesbosch met een overnachting in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Het hotel is een goede uitvalsbasis om te vertrekken. Bekijk het complete arrangementenaanbod om van uw bezoek aan De Biesbosch een geheel ontspannen uitje te maken.