Diergaarde Blijdorp

In de omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk bevind zich één van de oudste dierentuinen van Nederland, Diergaarde Blijdorp. Verblijft u in ons hotel, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Diergaarde Blijdorp!

Ook met de kinderen is de diergaarde een leuk uitje. Wandel over de zeebodem in het Oceanium, sta oog in oog met ijsberen in de ijsgrot of bekijk de tropische vlindersoorten in de vlindertuin.

In Diergaarde Blijdorp verblijven veel verschillende soorten dieren. Naast bijzondere diersoorten herbergt de dierentuin ook 21 rijksmonumenten, zoals de historische entree en het oude directeursgebouw.

Diergaarde Blijdorp bestaat sinds 1857 en is voor velen een geliefde plek. Een doel van de dierentuin is het stimuleren en steunen van natuurbehoud. Er worden onderzoeken verricht naar gedrag, voeding, voortplanting en medische zorg. Door deze onderzoeken kunnen dieren ouder worden, langer gezond blijven en zich voortplanten. Hierdoor wordt de kans op uitsterven van zeldzame diersoorten verkleind.

Diergaarde Blijdorp is het gehele jaar geopend! Ook in de winterperiode is een bezoekje aan de dierentuin de moeite waard. Blijdorp organiseert namelijk jaarlijks in de maanden december en januari de ‘MidWinterZoo’. Twee maanden lang is de dierentuin een winterachtige sprookje, met een 25 meter lange sledebaan en een wintervuur waar de kinderen kunnen luisteren naar verhalen over de dieren.

De diergaarde is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie, zij staan graag voor u klaar!

Arrangement

Boek een arrangement en combineer een dagje aan Diergaarde Blijdorp met een overnachting bij Van der Valk Hotel Ridderkerk!