Kinderdijk

Kinderdijk is onderdeel van het Unesco Werelderfgoed en ligt op een kleine afstand van Hotel Ridderkerk. Kinderdijk is een bijzonder gebied en verteld een stukje geschiedenis over Nederland. Het schitterende gebied laat u zien waar vroeger de windmolens de strijd tegen het water aangingen. De 19 authentieke molens uit de 18e eeuw zijn daar nog stille getuigen van.

19 Poldermolens
Kinderdijk staat voornamelijk bekend om de Kinderdijkse windmolens. Dit zijn 19 molens die vroeger de polder droog moesten maken én houden. Door de grote rol die de molens speelden in de beroemde Nederlandse strijd tegen het water, is Kinderdijk uitgegroeid tot een belangrijke toeristische locatie en sinds 1997 werelderfgoed van Unesco.

Één van de molens kunt u van binnen bezichtigen. Hier kunt u ontdekken hoe het voelt om zelf een molen te laten draaien. De bezoekersmolen van Kinderdijk is een unieke belevenis!

Ontdek Kinderdijk
Naast een bezoek aan de molens kunt u in Kinderdijk goed wandelen, fietsen of kiezen voor een rondrit op de paardentram. Wanneer er sneeuw ligt kunt u sleeën of over het bevroren water schaatsen. Het adembenemende landschap ervaart u ieder seizoen op een bijzondere manier!

Voor een optimale ervaring van het molengebied, kunt u met een rondvaartboot op het water van het polderland Kinderdijk en de windmolens bewonderen. Vanaf het water heeft u het beste uitzicht om prachtige foto’s te maken. Het ideale aan de rondvaartboot is dat u bij alle bezoekpunten in en uit kunt stappen. In de winter is de rondvaartboot van Kinderdijk verwarmd en kunt u overdekt genieten van het uitzicht.

Plan uw bezoek
Combineer uw overnachting bij Van der Valk Hotel Ridderkerk met een bezoek aan Kinderdijk! Bekijk het complete arrangementenaanbod om van uw bezoek aan Kinderdijk een geheel ontspannen uitje te maken.