Culturele activiteit

Musea in Rotterdam

In het hart van de havenstad

museum Boijmans Van Beuningen

Wanneer u in Rotterdam bent, is Museum Boijmans Van Beuningen zeker een bezoek waard. Het museum is gelegen in het hart van de havenstad Rotterdam. In het Boijmans Van Beuningen bewonderd u de meest uiteenlopende werken van beeldende kunst, toegepaste kunst en design waarvan de tekeningencollectie zelfs de belangrijkste ter wereld is! Daarnaast kunt u werken bezichtigen van Nederlandse en Europese kunst.

The digital wonders of the world

Remastered Rotterdam

Ontdek Remastered Rotterdam: een unieke locatie onder de Erasmusbrug met state-of-the-art technologieën, waaronder een indrukwekkend indoor led-scherm en een verbluffend geluidssysteem. Met meer dan 1.000 vierkante meter ruimte en een adembenemend uitzicht op de skyline van Rotterdam vanaf het terras, is dit de ultieme bestemming voor entertainmentliefhebbers. Ervaar een meeslepende audiovisuele ervaring en geniet van onvergetelijke momenten in het hart van de stad.

waardering voor de natuur

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is een natuurmuseum en leuk voor alle leeftijden. Bent u benieuwd naar de (stads)natuur, natuurhistorie en het geologische verleden van de regio Rotterdam en daarbuiten? Dan is het Natuurhistorisch Museum zeker iets voor u!

(Foto: F. Hofman)

Moderne architectuur

Kunsthal Rotterdam

Ontdek de eerste Kunsthal van Nederland, Kunsthal Rotterdam. Voor tentoonstellingen van verschillende culturen en de meest uiteenlopende kunststromingen bent u bij de Kunsthal aan het goede adres. Deze Kunsthal is gelegen naast het Natuurhistorisch Museum, dus deze twee bezoeken zijn leuk om te combineren op een dag!

Museum voor en door Rotterdammers

Wereldmuseum Rotterdam

Aan de Willemskade in Rotterdam ligt het Wereldmuseum, een leuke activiteit voor wanneer u in de buurt bent. Als prominente havenstad speelde Rotterdam een cruciale rol in de infrastructurele verbindingen van zowel het imperium als wereldwijde stromingen van mensen, goederen en ideeën. Deze unieke identiteit weerspiegelt zich in het Wereldmuseum Rotterdam door middel van tentoonstellingen en programma's die de diverse mensen, geschiedenissen en culturen belichten die gezamenlijk de wereld vormen en beïnvloeden.

Ontdek de maritieme wereld

Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland dat de imposante maritieme geschiedenis van Nederland al generaties lang toont. Het Maritiem Museum Rotterdam brengt de doorgaans verborgen maritieme wereld meer onder de aandacht en deelt met een breed publiek het boeiende verhaal van zowel zijn heden, verleden als toekomst, en de impact ervan op onze samenleving.

(Foto: M. de Swart)

Kindermuseum Rotterdam

Villa Zebra

Opzoek naar een heel leuk uitje voor het gehele gezin? Breng een bezoek aan Villa Zebra! Villa Zebra is een kindermuseum met hedendaagse beeldende kunst. Ook organiseert het museum interactieve tentoonstellingen en kunstinstallaties, kunstworkshops en klooi- of voorleesmiddagen.