Activities

Activities Calendar

Art and culture. Shopping and steps. Discover the versatility of Rotterdam. Read more

Next
Blijdorp Zoo

Location

Blijdorp Zoo

In de omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk vindt u ook een van de oudste dierentuinen van Nederland, Diergaarde Blijdorp. Verblijft u in ons hotel, dan is het zeker de moeite waard hier een bezoekje aan te brengen. Wandel over de zeebodem in het Oceanium, sta oog in oog met ijsberen in de ijsgrot of bekijk de tropische vlindersoorten in de vlindertuin. In Diergaarde Blijdorp verblijven veel verschillende soorten dieren. Naast bijzondere diersoorten herbergt de dierentuin ook 21 rijksmonumenten, zoals de historische entree en het oude directeursgebouw.

Diergaarde Blijdorp bestaat sinds 1857 en is voor velen een geliefde plek. Een doel van de dierentuin is het stimuleren en steunen van natuurbehoud. Er worden onderzoeken verricht naar gedrag, voeding, voortplanting en medische zorg. Door deze onderzoeken kunnen dieren ouder worden, langer gezond blijven en zich voortplanten. Hierdoor wordt de kans op uitsterven van zeldzame diersoorten verkleind.

De diergaarde is gemakkelijk te bereiken met  het openbaar vervoer en met de auto. Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie.

Arrangement

Boek een arrangement en combineer een dagje Diergaarde Blijdorp met een overnachting in ons hotel.