Kinderboerderij in Rotterdam

Een uitstapje naar de kinderboerderij is altijd een goed idee. Kinderen kunnen hier kennis maken met lieve boerderij- en huisdieren. Van koeien en schapen tot aan cavia's en konijnen. Bij iedere kinderboerderij zijn er weer verschillende dieren aanwezig.

Kinderboerderij De Dierenhof

Op korte afstand van ons hotel, in Ridderkerk, bevindt zich kinderboerderij 'De Dierenhof'. Hier komen mensen in aanraking met natuur en dieren. Deze boerderij wordt volledig door vrijwilligers gerund. Deze vrijwilligers zorgen 7 dagen in de week voor kippen, geiten, schapen, cavia's, konijnen en katten. Tussen 10:00 en 16:00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen op deze kleinschalige kinderboerderij. Binnen kan een mandje groen gehaald worden, waarmee de geiten en schapen buiten gevoerd mogen worden. Iets wat de kinderen zeker leuk vinden! Ook zijn er binnen kleurplaten en spelletjes voor de kids.

Recreatieboerderij De Kleine Duiker

Iets verderop, in Barendrecht, kunt u een bezoek brengen aan kinderboerderij 'De Kleine Duiker'. Het is een recreatieboerderij met een recreatieve, sportieve, educatieve en maatschappelijke doelstelling. Bij De Kleine Duiker krijgt u een goed beeld van het traditionele boerenleven, met respect voor mens, dier en natuur. De boerderij is dagelijks geopend van 08:00 tot 17:00 uur. Ga vooral eens langs!

Kinderboerderij De Kooi

Ook dichtbij is Kinderboerderij 'De Kooi' in Rotterdam-Zuid. Sinds 1970 is De Kooi een plek in Rotterdam – IJsselmonde waar stadsbewoners in aanraking komen met grote en kleine boerderijdieren. Naast koeien, pony’s, geiten, schapen en varkens, zijn er ook kippen, konijnen, cavia’s, eenden en pauwen te vinden.  Jaarlijks weten tienduizenden mensen de locatie te vinden. Ook worden er hier regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd en ook kan je hier diertjes voeren.