Must sees

Bezienswaardigheden Rotterdam

Plaats van ontmoeting en inspiratie

Laurenskerk Rotterdam

De van oosprong middeleeuwse Rotterdamse Laurenskerk herinnert u aan de tijd dat de stad nog ommuurd was en waterwegen de belangrijkste handelsroutes waren. De kerk was letterlijk en figuurlijk het centrum van de stad en ook vandaag de dag is de Laurenskerk nog een plaats van ontmoeting. Zo worden er concerten, lezingen, congressen en diners gehouden! Van medio maart tot en met eind oktober kan op woensdag en zaterdag de toren van de Laurenskerk beklommen worden. 

Het icoon van de stad

Erasmusbrug Rotterdam

De Erasmusbrug in Rotterdam verbindt de Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier. De brug is 800 meter lang en heeft een 139 meter hoog pyloon, die met 40 stalen kabels over het water is gemonteerd. De Zwaan, zoals de brug in de volksmond wordt genoemd is het icoon van de stad Rotterdam. Met de fiets de brug oversteken is een mooie manier om de stad ook buiten het centrum te verkennen.

Het Foodwalhalla van Rotterdam

De Markthal

Sinds 2014 is de Markthal in Rotterdam geopend. De Markthal wordt ook wel het ‘Foodwalhalla’ genoemd en is in meerdere opzichten een bijzonder stukje architectuur. In de Markthal vindt u een grote variatie aan eetgelegenheden. Er zijn zo’n 100 moderne marktkramen met dagverse producten. Van vis tot gevogelte, van koffie tot kaas, van Surinaams tot Zaans en van heerlijk ijs tot biologische groenten! De Markthal is 7 dagen per week geopend en is zeker een bezoek waard!

adembenemend panoramisch uitzicht

Euromast Rotterdam

Met 185 meter hoog is de Euromast het hoogste gebouw van Nederland. Maar het is meer dan een uitkijktoren: u kunt er genieten van culinaire verrassingen in de brasserie en overnachten in één van de suites. Uw ervaring naar een hoger niveau tillen? Stap dan in de Euroscoop helemaal naar de top. Voor de echte avonturiers: laat de lift achterwege en daal af met een touw! Vanaf de Euromast kunt u genieten van de hoogste abseilervaring in Europa.