Musea in Rotterdam

Rotterdam kent diverse musea van wereldfaam. Een van de meest bekende is het Boijmans Van Beuningen museum. Een bezoekje aan deze of een van de andere musea is goed te combineren met een verblijf in Van der Valk Hotel Ridderkerk.

Verschillende musea

In Boijmans Van Beuningen ziet u de meest uiteenlopende werken van beeldende kunst, toegepaste kunst en design waarvan de tekeningencollectie zelfs de belangrijkste ter wereld is. Daarnaast kunt u werken bezichtigen van Nederlandse en Europese kunst.

Ben u geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is het Historisch Museum iets voor u. Bij Museum Rotterdam vindt u de historie van de stad Rotterdam. Voor tentoonstellingen uit verschillende culturen en de meest uiteenlopende kunststromingen bent u bij de Kunsthal aan het goede adres.

Het Maritiem Museum is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland dat de imposante maritieme geschiedenis van Nederland al generaties lang toont. Aan de Willemskade in Rotterdam ligt het Wereldmuseum. Zij presenteren een vaste opstelling, de Collectie, met ruim 2.000 topstukken uit Oceanië en Azië. U kunt ook met de kinderen naar Villa Zebra. Dit is een museum voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

Voor meer informatie over de verschillende musea kunt u terecht bij de receptie. Onze medewerkers helpen u graag op weg.

Verbouwing Boijmans: Boijmans Van Beuningen zit in een grondig renovatietraject. Het huidige hoofdgebouw van het museum is momenteel gesloten. Verschillende buurlocaties in de stad hebben ervoor gezorgd dat de collecties van Boijmans ook tijdens de renovatie bezoekbaar bleven. Vanaf zaterdag 6 november 2021 is gehele museumcollectie zichtbaar in Depot Boijmans van Beuningen

Arrangement

Boek een arrangement en combineer een tentoonstelling in museum Boijmans Van Beuningen of een van de andere musea met een overnachting in ons hotel.