Rotterdam

Musea in Rotterdam

Rotterdam kent diverse musea van wereldfaam. Een van de meest bekende is het Museum Boijmans Van Beuningen. Beslist een bezoek waard.

Verschillende musea

In Boijmans Van Beuningen ziet u de meest uiteenlopende werken van beeldende kunst, toegepaste kunst en design waarvan de tekeningencollectie zelfs de belangrijkste ter wereld is. Daarnaast kunt u werken bezichtigen van Nederlandse en Europese kunst. Van de vroege middeleeuwen tot diep in de 21ste eeuw. Van Bruegel tot Salvador Dali. Ben u geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is het Historisch Museum iets voor u. Museum Rotterdam stelt zijn kennis van de geschiedenis van Rotterdam in dienst van de actuele stad door samen met Rotterdammers in het cultureel erfgoed te bewaren en te presenteren. Voor verschillende tentoonstellingen bent u bij de Kunsthal aan het goede adres. Hier kunt u tentoonstellingen bezichtigen van de meest bijzondere voorwerpen uit 25 oorlogs- en verzetsmusea in Nederland tot een tentoonstelling over hoge hakken en echte liefde. Gaat uw liefde uit naar schepen? Dan is het Maritiem Museum midden in het bruisende hart van Rotterdam iets voor u. Dit is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland die de imposante maritieme geschiedenis van Nederland al generaties lang toont. Aan de Willemskade in Rotterdam ligt het Wereldmuseum. Zij presenteren een vast opstelling, de Collectie, met ruim 2.000 topstukken uit Oceanië en Azië. U kunt ook met de kinderen naar Villa Zebra. Dit is een museum voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. In Villa Zebra zijn tentoonstellingen, workshops, multimediaprojecten, festiviteiten en rondleidingen. Er is ook een mogelijkheid voor de kinderen om hun verjaardagsfeestje te vieren. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie. Onze medewerkers helpen u graag op weg. 

Arrangement

Boek een arrangement en combineer een tentoonstelling in museum Boijmans Van Beuningen met een overnachting in ons hotel.

Ontdek ook

Handig om te weten

  • Gratis WIFI
  • Ideale ligging bij de A15
  • Dichtbij Rotterdam
  • Gratis parkeren
  • 17 sfeervolle zalen
  • Betalen met Pinpas, CreditCard of contant