Activiteiten voor kinderen

Kinderboederij 

In de omgeving van Hotel Ridderkerk zijn verschillende kinderboerderijen te bezoeken. Zo is er in Ridderkerk 'De Dierenhof' en kunt u in Barendrecht een bezoek brengen aan kinderboerderij 'De Kleine Duiker'. Ook dichtbij is Kinderboerderij 'De Kooi' in Rotterdam-Zuid. 

Plaswijckpark 

Een bezoekje aan Plaswijckpark is een leuk uitje met de kids. Het park bestaat uit verschillende wijken met buiten- en binnenspeeltuinen, attracties, een dierentuin en een picknickplek!

Het park heeft meerdere restaurants met terras en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. 

Adventure City Rotterdam

Bent u een paar dagen bij Hotel Ridderkerk te gast en zoekt u nog naar ideeën voor een avontuurlijke dag uit? In Rotterdam bevindt zich het grootste klimpark van Nederland: Adventure City. Bezoekers kunnen hier sportklimmen, over een 150 meter lange zipline tokkelen, verschillende klimparcoursen afleggen en zelfs een vrije val maken van 10 meter hoog. 

Adventure City Rotterdam is de ideale locatie voor een spectaculair uitje met de hele familie. Het klimpark heeft activiteiten voor verschillende leeftijden. Ook kinderen van 4 tot 7 jaar kunnen van alles ondernemen. Voor hen zijn er speciale klimparcoursen, een netadventure en klimwanden speciaal voor de jonge avonturiers. 

Diergaarde Blijdorp

In de omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk bevindt zich één van de oudste dierentuinen van Nederland, Diergaarde Blijdorp.

Ook met de kinderen is de diergaarde een leuk uitje. Wandel over de zeebodem in het Oceanium, sta oog in oog met ijsberen in de ijsgrot of bekijk de tropische vlindersoorten in de vlindertuin.

In Diergaarde Blijdorp verblijven veel verschillende soorten dieren. Naast bijzondere diersoorten herbergt de dierentuin ook 21 rijksmonumenten, zoals de historische entree en het oude directeursgebouw.

Diergaarde Blijdorp bestaat sinds 1857 en is voor velen een geliefde plek. Een doel van de dierentuin is het stimuleren en steunen van natuurbehoud. Er worden onderzoeken verricht naar gedrag, voeding, voortplanting en medische zorg. Door deze onderzoeken kunnen dieren ouder worden, langer gezond blijven en zich voortplanten. Hierdoor wordt de kans op uitsterven van zeldzame diersoorten verkleind.

Diergaarde Blijdorp is het gehele jaar geopend! Ook in de winterperiode is een bezoekje aan de dierentuin de moeite waard. Blijdorp organiseert namelijk jaarlijks in de maanden december en januari de ‘MidWinterZoo’. Twee maanden lang is de dierentuin een winterachtige sprookje, met een 25 meter lange sledebaan en een wintervuur waar de kinderen kunnen luisteren naar verhalen over de dieren.

De diergaarde is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie, zij staan graag voor u klaar!