Bezienswaardigheden Rotterdam

Laurenskerk Rotterdam 

De van oosprong middeleeuwse Rotterdamse Laurenskerk herinnert u aan de tijd dat de stad nog ommuurd was en waterwegen de belangrijkste handelsroutes waren. De kerk was letterlijk en figuurlijk het centrum van de stad en ook vandaag de dag is de Laurenskerk nog een plaats van ontmoeting. Zo worden er concerten, lezingen, congressen en/of diners gehouden in de Laurenskerk! 

Torenbeklimming 

Van medio maart tot en met eind oktober kan op woensdag en zaterdag de toren van de Laurenskerk beklommen worden. Een enthousiaste gids vertelt tijdens de klim het verhaal van de 'toren'. Na meer dan 300 treden wacht op het dak het spectaculaire uitzicht over de skyline van Rotterdam!

Feyenoord Rotterdam 

De trots van de stad is voetbalclub Feyenoord Rotterdam. De voetbalclub is opgericht op 19 juli 1908 en is sindsdien gevestigd in Rotterdam-Zuid. De vereniging is door vier jonge mannen opgericht. Stadion De Kuip werd in 1937 geopend voor alle thuiswedstrijden van de voetbalclub. Inmiddels is het meer dan alleen een stadion. Tegenwoordig worden er evenementen georganiseerd in De Kuip, zoals (dance)feesten en congressen. Beleef samen met de supporters het échte Feyenoordgevoel en woon een thuiswedstrijd bij of ontdek De Kuip tijdens een rondleiding door het stadion!

Overnachten bij Hotel Ridderkerk 

Overnachten in de buurt van De Kuip? Van der Valk Hotel Ridderkerk is dé ideale locatie om een bezoek aan een Feyenoord wedstrijd aansluitend te combineren met een overnachting!

Met een ruim aanbod van verschillende hotelkamers zit er altijd een kamer bij die past bij uw verblijf. Bekijk ons kameroverzicht en maak alvast uw reservering!

Feyenoord+ programma 

Van der Valk Hotel Ridderkerk is trotse partner van het Feyenoord+ programma. Het Feyenoord+ programma biedt leden een groot aanbod aan tal van leuke activiteiten en uitjes. Alleen leden van Het Legioen kunnen deelnemen aan de acties van het Feyenoord+ programma. 

Feyenoord+ programma

Erasmusbrug Rotterdam 

De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam en is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. De brug verbindt de Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier.

De brug is 800 meter lang en heeft een 139 meter hoog pyloon, die met 40 stalen kabels over het water is gemonteerd. De Zwaan, zoals de brug in de volksmond wordt genoemd is het icoon van de stad Rotterdam.

Ontdek de stad via de brug 

Met de fiets de brug oversteken is een mooie manier om de stad ook buiten het centrum te verkennen. De Kop van Zuid is voortdurend in ontwikkeling en kenmerkt zich door bijzondere gebouwen als De Rotterdam, de Montevideo en de Maastoren. Hotel New York is te vinden aan het eind van de Wilhelminakade en was vroeger het hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn.

Gaat u de brug over richting het centrum van de stad? Dan komt u langs de historische schepen van de Veerhaven en kunt u het oude Delfshaven bezoeken. Een historische buurt met de sfeer van het vooroorlogse Rotterdam.

Evenementen 

Rondom de Erasmusbrug vinden veel bijzondere evenementen plaats, zoals de Wereldhavendagen en de Marathon van Rotterdam. Tijdens de jaarwisseling is de brug vaak de locatie van een spectaculaire vuurwerkshow.

Markthal 

Sinds 2014 is de Markthal in Rotterdam geopend. De Markthal wordt ook wel het ‘Foodwalhalla’ genoemd en is in meerdere opzichten een bijzonder stukje architectuur.  Op de begane grond en eerste verdieping zijn restaurantjes en cafés te vinden. In de kelder vindt u een supermarkt en een ruime parkeergarage. In de Markthal vindt u een grote variatie aan eetgelegenheden. Er zijn zo’n  100 moderne marktkramen met dagverse producten. Van vis tot gevogelte, van heerlijke koffie tot kaas, van Surinaams tot Zaans en van heerlijk ijs tot biologische groenten!

Wat de Rotterdamse Markthal zo bijzonder maakt, zijn de appartementen boven de versmarkt en het enorme kunstwerk ‘Horn of plenty’ dat boven de bezoekers hangt. Daarbij komt dat tijdens de bouw van de hal tal van middeleeuwse vondsten zijn gedaan. Deze archeologische verzameling is tentoongesteld bij de Tijdtrap in de hal.

Via Rotterdam Tours kunt u zich inschrijven voor een rondleiding van 1 uur door de Markthal. Deze rondleidingen vinden uitsluitend plaats in het weekend. Een gids vertelt u tijdens de tour van alles over de oorsprong van het gebouw.

De Markthal is 7 dagen per week geopend van 09.00 ’s ochtend tot 20.00 uur ’s avonds.

Euromast Rotterdam

De hoogste uitkijktoren van Nederland werd in 1960 geopend ter gelegenheid van de Floriade, een bloemen- en tuinbouwtentoonstelling in Het Park naast de Euromast. In de jaren zestig was de Euromast 104 meter hoog, exclusief vlaggenmast. Na die tijd haalden nieuwe hogere gebouwen de toren in. In 1970 werd bovenop de toren de Euroscoop geplaatst, waarmee de Euromast met 185 het hoogste gebouw van Nederland is.

Bezoekt u de Euromast, dan wordt u getrakteerd op een spectaculair 360 graden panoramisch uitzicht over Rotterdam en de Rotterdamse haven. Met de panoramalift gaat u tot een hoogte van 185 meter, waar met helder weer zicht mogelijk is tot 30 kilometer.

Abseilen & tokkelen

Van juni tot en met september kunt u in het weekend abseilen en tokkelen van de Euromast. Bij het abseilen gaat u aan een touw van 100 meter hoogte naar beneden. Het tokkelen gaat via een kabelbaan die gespannen wordt tussen het platform op 100 meter hoogte en het veld beneden. Met meer dan 100 kilometer per uur wordt 250 meter overbrugd.