Fietsen in de omgeving van Rotterdam

De omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk leent zich goed voor een heerlijke fietstocht, waar gekozen kan worden tussen diverse fietsroutes. Fiets bijvoorbeeld naar het centrum van Rotterdam! Liever de natuur verkennen in de omgeving? Ontdek het mooie polderlandschap Hoekse Waard of het bekende Kinderdijk waar u langs vele molens fietst.

Wat dichter bij het hotel fietsen? Dat kan ook. Zo kunt u de omgeving van Barendrecht verkennen. Ga opzoek naar bezienswaardigheden, zoals de Oud Barendrechtse brug, de Oude Maasheuvel, de Pendrechtse molen en de Watertoren. Op zoek naar een mooi uitkijkpunt over de Carnisse Grienden? Vanuit de vogeluitkijkhut Carnisse heeft u mooi uitzicht over het meer!

Fietsroutes Rotterdam

Het fietsknooppunten netwerk van Nederland is de uitgelegen manier om mooie routes te fietsen. U fietst van knooppunt naar knooppunt. De knooppuntenbordjes staan langs de fietspaden die aangesloten zijn bij het netwerk. Ze staan bij elk kruispunt en wijzen u in de richting van het volgende fietsknooppunt. We hebben een aantal fietsroutes samengesteld via de fietsknooppunten, met start vanaf ons hotel (knooppunt 42). Deze zijn verkrijgbaar bij onze receptie.

Het is ook mogelijk zelf een fietsroute samen te stellen via het knooppuntennetwerk. Hierbij bepaalt u zelf de route en het aantal kilometers. U kunt knooppunt 42 als beginpunt selecteren. Knooppunt 42 ligt naast Hotel Ridderkerk. Vervolgens selecteert u knooppunten op de kaart waarmee u een route samenstelt.

Maak uw eigen fietsroute 

Fiets huren Rotterdam

Het is als hotelgast ook mogelijk een fiets te huren. Hotel Ridderkerk beschikt over moderne en comfortabele huurfietsen en e-bikes van het Nederlandse merk Batavus. Voor meer informatie over fietsroutes en het huren van fietsen kunt u terecht bij onze receptie, zij staan graag voor u klaar.

Fietsarrangement Hotel Ridderkerk

Voor de échte fietsliefhebbers hebben wij ook een 2- en 3-daags fietsarrangement samengesteld. Hierbij ontvangt u koffie/thee met gebak bij aankomst en geniet u naast een overnachting in één van onze comfortabele kamers ook nog eens van een uitgebreid ontbijtbuffet en een lunchpakket met flesje frisdrank voor onderweg. Ook zijn er leuke fietsroutes inbegrepen in het arrangement.