Kinderdijk

Werelderfgoed: Kinderdijk
Kinderdijk is een Unesco Werelderfgoed en dichtbij Van der Valk Hotel Ridderkerk. Het is een bijzonder gebied wat een stukje geschiedenis vertelt over Nederland. De afgelopen eeuwen werkten de Nederlanders samen met het water om het land droog te houden. Het schitterende gebied laat u zien waar vroeger de windmolens de strijd tegen het water aangingen. De 19 authentieke molens uit de 18e eeuw zijn daar nog stille getuigen van.

19 Poldermolens
Kinderdijk staat voornamelijk bekend om de Kinderdijkse windmolens. Dat zijn 19 molens die de polder droog moesten maken en houden. Door de grote rol die de molens speelden in de beroemde Nederlandse strijd tegen het water, is Kinderdijk uitgegroeid tot een belangrijke toeristische locatie en sinds 1997 werelderfgoed van Unesco. Eén van de molens kunt u van binnen bezichtigen. Hier kunt u ontdekken hoe het voelt om zelf een molen te laten draaien. De bezoekersmolen van Kinderdijk is een unieke belevenis voor u en uw gezin.

Ontdek Kinderdijk
Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Nederlandse strijd tegen het water, mag een bezoek aan Kinderdijk niet op uw lijstje ontbreken. Naast een bezoek aan de molens zelf kunt u hier goed wandelen, fietsen of een rondrit nemen op de paardentram. Wanneer er sneeuw ligt kunt u sleeën of over het bevroren water schaatsen. Het adembenemende landschap ervaart u ieder seizoen op een bijzondere manier.

Voor een optimale ervaring van het molengebied, kunt u met een rondvaartboot op het water van het polderland Kinderdijk en de windmolens bewonderen. Vanaf het water heeft u het beste uitzicht om prachtige foto’s te maken. Het ideale aan de rondvaartboot is dat u bij alle bezoekpunten in en uit kunt stappen. In de winter is de rondvaartboot van Kinderdijk verwarmd en kunt u overdekt genieten van het uitzicht.

Plan uw bezoek
Combineer uw bezoek aan Kinderdijk met een overnachting in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Het hotel is een goede uitvalsbasis om te vertrekken. Bekijk het complete arrangementenaanbod om van uw bezoek aan Kinderdijk een geheel ontspannen uitje te maken.