Wandelen, fietsen & meer

De omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk biedt volop mogelijkheden voor een sportief verblijf. Zo kunt u in de omgeving heerlijk fietsen, wandelen, een mooie kanotocht maken of een dagje golfen op een van de golfbanen in de regio! Aansluitend komt u bij ons heerlijk tot rust.  

Fietsen
De omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk leent zich goed voor een heerlijke fietstocht, waar gekozen kan worden tussen diverse fietsroutes. Fiets bijvoorbeeld naar het centrum van Rotterdam! Liever de natuur verkennen in de omgeving? Ontdek het mooie polderlandschap Hoekse Waard of het bekende Kinderdijk waar u langs vele molens fietst.

Wat dichter bij het hotel fietsen? Dat kan ook. Zo kunt u de omgeving van Barendrecht verkennen. Ga opzoek naar bezienswaardigheden, zoals de Oud Barendrechtse brug, de Oude Maasheuvel, de Pendrechtse molen en de Watertoren. Op zoek naar een mooi uitkijkpunt over de Carnisse Grienden? Vanuit de vogeluitkijkhut Carnisse heeft u mooi uitzicht over het meer!

Fietsroutes
Het fietsknooppunten netwerk van Nederland is de uitgelegen manier om mooie routes te fietsen. U fietst van knooppunt naar knooppunt. De knooppuntenbordjes staan langs de fietspaden die aangesloten zijn bij het netwerk. Ze staan bij elk kruispunt en wijzen u in de richting van het volgende fietsknooppunt. 

We hebben een aantal fietsroutes samengesteld via de fietsknooppunten, met start vanaf ons hotel (knooppunt 42). Deze zijn verkrijgbaar bij onze receptie.

Het is ook mogelijk zelf een fietsroute samen te stellen via het knooppuntennetwerk. Hierbij bepaalt u zelf de route en het aantal kilometers. U kunt knooppunt 42 als beginpunt selecteren. Knooppunt 42 ligt naast Hotel Ridderkerk. Vervolgens selecteert u knooppunten op de kaart waarmee u een route samenstelt.

Maak uw eigen fietsroute hier!  

Fiets huren
Het is als hotelgast ook mogelijk een fiets te huren. Hotel Ridderkerk beschikt over moderne en comfortabele huurfietsen van het Nederlandse merk Batavus. Voor meer informatie over fietsroutes en het huren van fietsen kunt u terecht bij onze receptie, zij staan graag voor u klaar!

Wandelen
Ook voor de wandelliefhebber heeft de omgeving van Ridderkerk veel te bieden. Zo kunt u wandelen naar de rand van Rotterdam. Ook recreatiegebied ‘De Oude Maas’ en de weilanden van Rhoon kennen mooie wandelroutes. Dit is slechts een greep uit het aanbod van wandelroutes in de regio. Of combineer een bezoek aan Kinderdijk met een mooie wandeling!

Voor meer informatie over wandelroutes kunt u terecht bij onze receptie.

Kanotocht
Vlakbij Hotel Ridderkerk vindt u recreatiegebied 'De Zuidpolder' met recreatieboerderij 'De Kleine Duiker'. Hier kunt u niet alleen wandelen, maar ook een kanotocht maken! In 2018 werd hier de ‘Blauwe Verbinding’ geopend, een recreatieve vaarroute, die ook zorgt voor schoon water in de regio. Tijdens de kanotocht vaart u vanaf het vertrekpunt in 'De Zuidpolder' naar het Zuiderpark in Rotterdam, een route van maarliefst 15 kilometer!

Meer informatie? Raadpleeg onze receptie!

Golf
De regio Rotterdam beschikt over diverse golfbanen. Hotel Ridderkerk is voor golfliefhebbers een perfecte uitvalsbasis. Niet ver van Hotel Ridderkerk ligt bijvoorbeeld de Openbare Golfbaan Kralingen. Even verder ligt de schitterende baan van Golf en Country Club Capelle aan den IJssel en Golfclub Oude Maas.

Voor meer informatie over de golfbanen in de regio kunt u terecht bij onze receptie.