Wandelen, fietsen & meer

De omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk biedt volop mogelijkheden voor de sportieve mens. Zo kunt u er heerlijk fietsen en wandelen, maar heeft u ook al eens gedacht aan het huren van een e-chopper, een mooie kanotocht maken of een dagje op een van de golfbanen in de regio? U kunt met ons hotel als uitvalsbasis tal van sportieve activiteiten ondernemen. En aansluitend komt u bij ons heerlijk tot rust.  

Fietsen
De omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk leent zich goed voor een heerlijke fietstocht. Er zijn diverse fietsroutes, zo kunt u naar het centrum van Rotterdam fietsen. Liever de natuur bekijken in de omgeving? Ook hiervoor zijn diverse fietsroutes. Zo kunt u vanaf Hotel Ridderkerk de knooppunt routes volgen naar het mooie polderlandschap Hoekse Waard of kunt u naar Kinderdijk fietsen waar u langs vele molens fietst.

Wat dichter bij het hotel fietsen? Dat kan ook. Zo kunt u de omgeving van Barendrecht verkennen. Voor u als fietser zijn er leuke bezienswaardigheden, zoals: de Oud Barendrechtse brug, de Oude Maasheuvel, de Pendrechtse molen en de Watertoren. Wilt u graag een mooi uitkijkpunt over de Carnisse Grienden? Vanuit de vogeluitkijkhut Carnisse heeft u mooi uitzicht over een meertje in de Carnisse Grienden.

E-chopper huren
Ontdek de omgeving van Hotel Ridderkerk met de milieuvriendelijke 100% elektrische chopper. Met deze snorscooters kunt u een dagje op pad langs alle bezienswaardigheden in de buurt van het hotel. Wilt u tijdens uw verblijf bij ons een e-chopper huren? Dat kan via onze site.

Fietsroutes
Het fietsknooppunten netwerk van Nederland is de handigste manier om mooie routes te fietsen. U fietst van knooppunt naar knooppunt. De knooppuntenbordjes staan langs de fietspaden die aangesloten zijn bij het netwerk. Ze staan bij elk kruispunt en wijzen in de richting van het volgende fietsknooppunt. 

We hebben een aantal fietsroutes samengesteld via de fietsknooppunten, met start vanaf ons hotel (knooppunt 42). Deze kunt u bij de receptie  verkrijgen.

Het is ook mogelijk zelf een fietsroute samen te stellen via het knooppuntennetwerk. Hierbij bepaalt u zelf de route en het aantal kilometers. U kunt knooppunt 42 als beginpunt selecteren, dit ligt naast Hotel Ridderkerk. U selecteert vervolgens knooppunten op de kaart waarmee u een route samenstelt.

Maak uw eigen fietsroute hier  

Fiets huren
Het is als hotelgast ook mogelijk een fiets te huren. Ons hotel beschikt over moderne en comfortabele huurfietsen van het Nederlandse merk Batavus. Voor meer informatie over fietsroutes en het huren van fietsen kunt u terecht bij de receptie.

Wandelen
Ook voor de wandelliefhebber heeft de omgeving van Ridderkerk veel te bieden. Zo kunt u wandelen naar de rand van Rotterdam, in recreatiegebied ‘De Oude Maas’ of door de weilanden van Rhoon. Dit is slechts een greep uit het aanbod van wandelroutes in de regio. Ook een bezoekje aan de molens van Kinderdijk of recreatiegebied ‘De Biesbosch’ kunt u combineren met een mooie wandeltocht.

Voor meer informatie over wandelroutes kunt u terecht bij de receptie.

Kanotocht
Vlakbij het hotel vindt u recreatiegebied De Zuidpolder, met recreatieboerderij De Kleine Duiker. Hier kunt u niet alleen wandelen, maar ook een kanotocht maken. In 2018 werd hier de ‘Blauwe Verbinding’ geopend, een recreatieve vaarroute, die ook zorgt voor schoon water in de regio. Tijdens de kanotocht vaart u vanaf het vertrekpunt in de Zuidpolder naar het Zuiderpark in Rotterdam, een route van 15 kilometer. 

Voor meer informatie over deze tocht en andere activiteiten in recreatiegebied de Zuidpolder kunt u terecht bij de receptie.

Golf
De regio Rotterdam beschikt over diverse golfbanen. Daarmee is ons hotel ook voor golfliefhebbers een perfecte uitvalsbasis.

Niet ver van ons hotel vandaan ligt bijvoorbeeld de Openbare Golfbaan Kralingen. Even verder ligt de schitterende baan van Golf en Country Club Capelle aan den IJssel of Golfclub Oude Maas. Voor meer informatie over de golfbanen in de regio kunt u terecht bij de receptie.

Arrangement
Wilt u de omgeving op een sportieve manier ontdekken? Boek één van onze arrangementen en combineer een bezoekje aan de regio met een overnachting in ons hotel.