Rotterdam
Kinderdijk

Werelderfgoed: Kinderdijk

Kinderdijk is een Unesco Werelderfgoed en dichtbij Van der Valk Hotel Ridderkerk. Het is een bijzonder gebied wat een stukje geschiedenis verteld over Nederland. De afgelopen eeuwen werken de Nederlanders samen met het water om het land droog te houden. Het schitterend gebied laat u zien waar vroeger de windmolens de strijd tegen het water aangingen. De 19 authentieke molens uit de 18e eeuw zijn daar nog stille getuigen van.

19 Poldermolens
Kinderdijk staat voornamelijk bekend om de Kinderdijkse windmolens. Dat zijn 19 windmolens die de polder droog moesten maken en houden. Door de grote rol die de molens speelden in de beroemde Nederlandse strijd tegen het water, is Kinderdijk uitgegroeid tot een belangrijke toeristische locatie en sinds 1997 werelderfgoed van Unesco. Eén van de molens kunt u van binnen bezichtigen. De bezoekersmolen van de Kinderdijk is een unieke belevenis om samen met u gezin te bezoeken.

Ontdek de Kinderdijk
Een bezoek aan de Kinderdijk mag niet aan uw lijstje ontbreken. Hier kunt u ontdekken hoe het voelt om zelf een molen te laten draaien. Ieder jaargetijden biedt u iets unieks aan uw bezoek aan de Kinderdijk. U kunt hier goed wandelen, fietsen of een rondrit nemen op de paardentram. Wanneer er sneeuw ligt kunt u sleeën of over het bevroren ijs schaatsen. Het adembenemende landschap ervaart u ieder seizoen op een bijzondere manier.

Om te ervaren waar het allemaal is begonnen, kunt u met een rondvaartboot op het water van het polderland de Kinderdijk en windmolens bewonderen. Vanaf het water heeft u het beste uitzicht om prachtige foto’s te maken. Het ideale aan de rondvaartboot is dat u bij alle bezoekpunten in en uit kunt stappen. In de winter is de rondvaartboot van de Kinderdijk verwarmd en kunt u overdekt genieten van het uitzicht. 

Plan uw bezoek
Combineer uw bezoek aan de Kinderdijk met een overnachting in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Het hotel is een goede uitvalsbasis om te vertrekken. Bekijk ook het arrangementenaanbod om uw bezoek aan de Kinderdijk te combineren met andere activiteiten in de omgeving.

Ontdek ook