Euromast Rotterdam

Locatie

Euromast Rotterdam

De hoogste uitkijktoren van Nederland werd in 1960 geopend ter gelegenheid van de Floriade, een bloemen- en tuinbouwtentoonstelling in het park naast de Euromast. In de jaren zestig was de Euromast 104 meter hoog, exclusief vlaggenmast. Na die tijd haalden nieuwe hogere gebouwen de toren in. In 1970 werd bovenop de toren de Euroscoop geplaatst, waarmee de Euromast met 185 het hoogste gebouw van Nederland is.

Bezoekt u de Euromast, dan wordt u getrakteerd op een spectaculair 360 graden panoramisch uitzicht over Rotterdam en de Rotterdamse haven. Met de panoramalift gaat u tot een hoogte van 185 meter, waar met helder weer zicht mogelijk is tot 30 kilometer.

Abseilen & tokkelen

Van juni tot en met september kunt u in het weekend abseilen en tokkelen van de Euromast. Bij het abseilen gaat u aan een touw van 100 meter hoogte naar beneden. Het tokkelen gaat via een kabelbaan die gespannen wordt tussen het platform op 100 meter hoogte en het veld beneden. Met meer dan 100 kilometer per uur wordt 250 meter overbrugd.

Ontdek onze omgeving

Toeristische info Van Der Valk Hotel Ridderkerk