Activiteiten in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp

In de omgeving van Van der Valk Hotel Ridderkerk vindt u ook één van de oudste dierentuinen van Nederland, Diergaarde Blijdorp. Verblijft u in ons hotel, dan is het zeker de moeite waard een bezoek aan deze dierentuin te brengen.

Ook met de kinderen is de diergaarde een leuk uitje. Wandel over de zeebodem in het Oceanium, sta oog in oog met ijsberen in de ijsgrot of bekijk de tropische vlindersoorten in de vlindertuin. In Diergaarde Blijdorp verblijven veel verschillende soorten dieren. Naast bijzondere diersoorten herbergt de dierentuin ook 21 rijksmonumenten, zoals de historische entree en het oude directeursgebouw.

Diergaarde Blijdorp bestaat sinds 1857 en is voor velen een geliefde plek. Een doel van de dierentuin is het stimuleren en steunen van natuurbehoud. Er worden onderzoeken verricht naar gedrag, voeding, voortplanting en medische zorg. Door deze onderzoeken kunnen dieren ouder worden, langer gezond blijven en zich voortplanten. Hierdoor wordt de kans op uitsterven van zeldzame diersoorten verkleind.

Diergaarde Blijdorp is het gehele jaar geopend, ook in de winterperiode is een bezoekje aan de dierentuin de moeite waard. Blijdorp organiseert namelijk jaarlijks in de maanden december en januari de ‘MidWinterZoo’. Twee maanden lang is de dierentuin een winterachtige sprookje, met een 25 meter lange sledebaan en een wintervuur waar de kinderen kunnen luisteren naar verhalen over de dieren.

De diergaarde is gemakkelijk te bereiken met  het openbaar vervoer en met de auto. Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie.

Splashtours Rotterdam  

Wilt u op een unieke manier een stadstour door Rotterdam maken? Kies dan voor een trip met Splashtours Rotterdam. Deze amfibiebus voert haar passagiers over land en water langs de hotspots van de stad. Onderweg ontdekt u allerlei leuke weetjes over de stad!

Pannenkoekenboot Rotterdam  

Vaar mee met de Pannenkoekenboot door de Rotterdamse wateren waar u een prachtig uitzicht heeft over de imposante skyline. Ontdek Rotterdam vanaf het water terwijl u smult van traditionele Hollandse pannenkoeken!

Remastered Museum

Onder de Erasmusbrug vindt u het Remastered Museum. In deze attractie komen werken van de oude Hollandse Meesters op een indrukwekkende manier tot leven. Hier kan het publiek een schilderij zien, horen en voelen. Schilderijen van Van Gogh, Rembrandt, Vermeer en Mondriaan worden door digitale artiesten op muren en vloeren geprojecteerd. Naast deze schilderijen kunt u onder een waterval lopen, door wolken zweven en een eigen UFO lanceren!