Markthal

Locatie

Markthal

Sinds 2014 is de Markthal in Rotterdam officieel geopend. De Markthal wordt ook wel het ‘Foodwalhalla’ genoemd en is in meerdere opzichten een bijzonder stukje architectuur.  Op de begane grond en eerste verdieping zijn restaurantjes en cafés te vinden. In de kelder vindt u een supermarkt en een ruime parkeergarage. In de Markthal vindt u een grote variatie aan eetgelegenheden. Er zijn zo’n  100 moderne marktkramen met dagverse producten. Van vis tot gevogelte, van heerlijke koffie tot kaas, van Surinaams tot Zaans en van heerlijk ijs tot biologische groenten.

Wat de Rotterdamse Markthal zo bijzonder maakt, zijn de appartementen boven de versmarkt en het enorme kunstwerk ‘Horn of plenty’ dat boven de bezoekers hangt. Daarbij komt dat tijdens de bouw van de hal tal van middeleeuwse vondsten zijn gedaan. Deze archeologische verzameling is tentoongesteld bij de Tijdtrap in de hal. Via Rotterdam Tours kunt u zich inschrijven voor een rondleiding van 1 uur door de Markthal. Deze rondleidingen vinden uitsluitend plaats in het weekend. Een gids vertelt u tijdens de tour van alles over de oorsprong van het gebouw.

Naast het feit dat er heel veel lekkere producten te koop zijn is de Markthal ook vanuit architectonisch oogpunt een hele belevenis om te bezoeken. De Markthal is 7 dagen per week geopend van 09.00 ’s ochtend tot 20.00 uur ’s avonds.

Plan uw bezoek Boek een arrangement en combineer een bezoekje aan deze imposante hal met een overnachting in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Bij de receptie kunt u een gratis informatiebrochure krijgen en een plattegrond van Rotterdam.

 

Ontdek onze omgeving

Toeristische info Van Der Valk Hotel Ridderkerk