Trompenburg Tuinen en Arboretum

Locatie

Trompenburg Tuinen en Arboretum

Voor plantenkenners is in de omgeving van Hotel Ridderkerk ook voldoende te ontdekken. Zo ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen het mooie Trompenburg, een aangelegde plantentuin met een grote diversiteit aan bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen.

De tuin is het hele jaar door geopend, met ieder seizoen weer een andere collectie van de natuur. Naast de tuin zijn er ook nog andere bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er een woenstijnkas, een theehuis en een winkel met allerlei producten die met de tuin te maken hebben. Iedere zondagmiddag zijn er speciale wandelingen met gids en u kunt zich ook aanmelden voor workshops en lezingen. 

Bent u liefhebber van planten of gaat u er graag opuit voor een rustige en mooie wandeling? Een bezoek aan Trompenburg kunt u dan zeker toevoegen aan uw lijstje. U kunt het hele jaar door genieten van deze bijzondere tuin. Bent u met uw kinderen te gast bij Van der Valk Hotel Ridderkerk? Ook dan is de tuin een leuk dagje uit. Voor kinderen is er bijvoorbeeld ook een leuke speurtocht. 

Plan uw bezoek Combineer uw bezoek aan Trompenburg Tuinen & Arboretum met een overnachting in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Het hotel is een goede uitvalsbasis om te vertrekken. Bekijk ook het arrangementenaanbod om uw bezoek aan de tuin te combineren met andere activiteiten in de omgeving.

Ontdek onze omgeving

Toeristische info Van Der Valk Hotel Ridderkerk