Locatie

Winkelen

Shoppen in Rotterdam is het walhalla voor de modeliefhebbers onder ons. In het centrum van de stad zijn er verschillende winkelstraten waar voor ieder budget iets leuks te vinden is. Van grote modeketens tot unieke boetiekjes, in Rotterdam kunt u zich urenlang vermaken. Daarnaast vindt u overdekt ook het Alexandrium Shopping Center. Ideaal voor de koude of regenachtige dagen.

Koopgoot
In de Beurstraverse, door Rotterdammers omgedoopt tot de Koopgoot, zitten de bekende winkelketens gevestigd. De Koopgoot is in Rotterdam een begrip en staat bekend om haar brede traptreden. Naast de 40 winkels, grenst de Koopgoot ook aan de twee grote warenhuizen De Bijenkorf en Hudson’s Bay. Kortom, een perfecte plek om te winkelen in Rotterdam.

Lijnbaan
De bekendste winkelstraat van Rotterdam is de Lijnbaan. Dit was de eerste autovrije winkelstraat in Europa. Sinds 2010 is de Lijnbaan een Rijksmonument. Deze bijzondere winkelstraat kent veel internationale winkelketens. In de zijstraten van de Lijnbaan zijn er veel kleinere boetiekjes en horecagelegenheden te vinden. Zoek de Rotterdamse gezelligheid op in een van deze straatjes.

Meent
Naast de Koopgoot en de Lijnbaan zijn er nog andere populaire winkelstraten in Rotterdam. De P.C. Hoofstraat van Rotterdam is de Meent. In deze winkelstraat zijn de duurdere merken te vinden. Wandel ook eens de Pannekoekstraat of een van de andere zijstraten in. Hier vindt u leuke boetiekjes en winkels met lokale producten. Naast de Meent gelden ook de Oude- en Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat als bijzondere winkelstraten in het centrum van de stad. Daar kunt u bovendien niet alleen goed shoppen, maar ook gezellig borrelen. Voor Rotterdammers zijn dit geliefde plekken om een drankje te doen tot in de late uurtjes.

Alexandrium Shopping Center
Het Alexandrium is 15 minuten rijden vanaf Hotel Ridderkerk. Met het openbaar vervoer bent u iets langer onderweg van het hotel, maar het is zeker een bezoekje waard. Het gezellige overdekte winkelcentrum heeft een divers aanbod aan winkels. U kunt hier goed shoppen voor een nieuwe garderobe maar ook voor een nieuw interieur voor uw huis. Dankzij de Megastores en Alexandrium Woonmall kunt u echt voor alles terecht. Een ander groot voordeel van het Alexandrium is dat u gemakkelijk uw auto kunt parkeren in de verschillende parkeergarages rondom het overdekte winkelcentrum.

Rotterdam heeft met Shopping Center Zuidplein nog een ander overdekt winkelcentrum. Zuidplein ligt met de bus/auto op 10 minuten afstand van Van der Valk Hotel Ridderkerk en is zeven dagen per week geopend. Dit winkelcentrum is gelegen naast Ahoy Rotterdam, waar gedurende het jaar verschillende evenementen en beurzen worden georganiseerd. 

Arrangement

Boek een arrangement en combineer een dagje winkelen in Rotterdam met een overnachting in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Vanaf Hotel Ridderkerk kunt u de stad onder meer goed bereiken via NS station Barendrecht of met de bus vanaf de bushalte voor de deur van het hotel. Kijkt u ook eens naar ons Waterbus arrangement voor een bijzonder vervoersmiddel naar de binnenstad van Rotterdam. 

 

Ontdek onze omgeving

Toeristische info Van Der Valk Hotel Ridderkerk