Rotterdam
De Koopgoot

Winkelen in Rotterdam

Shoppen in Rotterdam is de walhalla voor de modeliefhebbers onder ons. In het centrum van de stad zijn er verschillende winkelstraten waar voor ieder budget iets leuks te vinden is. Van grote modeketens tot unieke boetiekjes, in Rotterdam kunt u zich urenlang vermaken. Daarnaast telt Rotterdam ook twee grote overdekte shoppingscentra: Zuidplein Shopping Center en Alexandrium Shopping Center. Ideaal voor de koude of regenachtige dagen.

Koopgoot
In de Beurstraverse, omgedoopt tot de Koopgoot door de Rotterdammers, zitten de bekende winkelketens gevestigd. De Koopgoot is in Rotterdam een begrip en staat bekend om haar brede traptreden. Naast de 40 winkels, grenst de Koopgoot ook aan de twee grote warenhuizen De Bijenkorf en Hudson’s Bay. Kortom, een perfecte plek om te winkelen in Rotterdam.

Meent
De P.C. Hoofstraat van Rotterdam is de Meent. In deze winkelstraat zijn de duurdere merken te vinden. Wandel ook eens een zijstraatje in. Hier vindt u leuke boetieks en winkels met lokale producten. Op de Meent kunt u niet alleen goed shoppen maar ook gezellig borrelen. Onder de Rotterdammers is de Meent een geliefde plek om een drankje te doen tot in de late uurtjes.

Lijnbaan
De bekendste winkelstraat van Rotterdam is de Lijnbaan. Dit was de eerste autovrije winkelstraat in Europa. Sinds 2010 is de Lijnbaan een Rijksmonument. Deze bijzondere winkelstraat kent veel internationale winkelketens. In de zijstraten van de Lijnbaan zijn er veel kleinere boetiekjes en horecagelegenheden te vinden. Zoek de Rotterdamse gezelligheid op in een van deze straatjes.

Shopping Center Zuidplein
Shopping Center Zuidplein ligt op 10 minuten afstand met de bus/auto van Van der Valk Hotel Ridderkerk. Het overdekte winkelcentrum in Rotterdam is zeven dagen per week geopend. Dankzij de 165 winkels kunt u hier goed shoppen op het gebied van mode en beauty. Daarnaast worden er regelmatig events, workshops en andere leuke activiteiten georganiseerd in het winkelcentrum.

Het winkelcentrum ligt gelegen naast Ahoy Rotterdam. Hier worden gedurende het jaar verschillende evenementen en beurzen georganiseerd. Tegenover Ahoy ligt het grootste stadspark van Nederland: Zuiderpark. In het park kunt u heerlijk wandelen en fietsen sporten op de sportvelden en met uw kind naar de kinderboerderij de Olifant of naar het avontureneiland. Het avontureneiland is een enorm speelterrein met glijbanen, klim- en klauterstenen en een piratennest. U kunt zich dus ook goed vermaken met de kinderen!

Alexandrium Shopping Center
Het Alexandrium, ook wel Oosterhof genoemd in de volksmond, is 15 minuten rijden van Hotel Ridderkerk. Met het openbaar vervoer bent u iets langer onderweg van het hotel maar het is zeker een bezoekje waard. Het gezellige overdekte winkelcentrum heeft een divers aanbod aan winkels. U kunt hier goed shoppen voor een nieuwe garderobe maar ook voor een nieuw interieur voor uw huis. Dankzij de Megastores en Alexandrium Woonmall kunt u echt voor alles terecht. Een ander groot voordeel van het Alexandrium is dat u gemakkelijk uw auto kunt parkeren in de verschillende parkeergarages rondom het overdekte winkelcentrum.

Komt u een dagje winkelen in het gezellige Rotterdam? Boek een arrangement en combineer een dagje winkelen in Rotterdam met een overnachting in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Bij de receptie kunt u een gratis informatiebrochure krijgen en een plattegrond van Rotterdam.

Ontdek ook